
Aardappelpuree met een twist
Aardappelpuree maar dan net even wat anders. De appel zorgt voor een heerlijke verfrissende smaak.
Ingrediënten
- 1kg kruimelige aardappel
- 150ml volle melk
- 60gr ongezoute roomboter
- 1/4 tl gemalen of verse nootmuskaat
- 2 goudreinette
- 40gr pijnboompitten
- 1tl kristalsuiker
- nootmuskaat
- peper en zout
Instructies
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijken stukken. Kook de aardappelen in water met een klein beetje zout gaar. Giet de aardappelen af en laat ze 1 a 2 min droogkoken op de kleinste pit. Hoe minder vocht hoe luchtiger de puree
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een hete koekenpan in een paar minuten minuten op een laag vuurtje (zonder boter of olie) schep of schud ze regelmatig om totdat ze mooi goudbruin zijn. Haal ze daarna uit de pan zodat ze niet verbranden en hou ze apart.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Bak de blokjes in 30gr roomboter samen met een theelepel suiker totdat suiker gekarameliseerd is en de appelblokjes mooi lichtbruin zijn.
- Verwarm ondertussen de melk in een steelpan maar laat deze niet koken. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper/knijper of duw de aardappelen met een lepel door een zeef.
- Voeg langzaam de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
- Schep de appelblokjes door de puree en serveer de pureer in een schaal of op het bord bestrooid met de pijnboompitjes