
Gekaramelliseerde wintergroenten
Heerlijke en feestelijke groente. Makkelijk en snel te bereiden. Perfect voor bij wild gerechten maar ook bij vis zijn deze groentes een perfect bijgerecht.
Ingrediënten
- 1 kleine koolraap
- 8 regenboog wortelen
- 200gr spruitjes
- 1el fijngehakte peterselie
- 20gr roomboter
- 1 el poedersuiker
- peper en zout
- scheut witte droge wijn of gebruik scheutje water om af te blussen
- scheut water
Instructies
- Maak de koolraap, wortelen en spruitjes schoon. Snij de wortelen in stukjes van 3 a 4cm lang. Snij de koolraap in stukjes van +/- 3cm lang en 1cm breed
- Bak de koolraap, wortelen, en spruitjes in de roomboter op een hoog vuurtje totdat ze mooi licht verkleuren.
- Kruid de groente in de pan met peper en zout en bestrooi ze met poedersuiker. Laat de suiker mooi karamelliseren totdat de groente mooi glazig is.
- Blus de groente af met een scheutje witte wijn of water en laat de groente 10 minuten onder een deksel sudderen totdat ze beetgaar zijn.
- Verwijder het deksel en laat de over gebleven vloeistof verdampen
- Eventueel de groente nog met wat extra peper en zout op smaak brengen en bestrooi ze met peterselie
- Schep de groente uit de pan en serveer in een mooie schaal of bord
Notities
Variaties: Vervang de poedersuiker door een eetlepel honing voor een net wat andere smaak. Ook met het toevoegen van andere kruiden zoals bijvoorbeeld tijm of knoflook krijg je weer andere smaken.
je kunt dit recept zelf uitbreiden andere groente of vervangen met meer groente zoals pastinaak, knolselderij, pastinaak enz.
je kunt dit recept zelf uitbreiden andere groente of vervangen met meer groente zoals pastinaak, knolselderij, pastinaak enz.